Het laatste nieuws van
All-in Real Estate

All-In Real Estate steekt een oud gebouw in een nieuw jasje

02 november 2021

Frank Vogel en All-In Real Estate nestelen zich in Haarlem. Vogel: “Een pand vinden welke aan onze verwachtingen voldoet is nog niet zo makkelijk in deze tijden. Na ruim een jaar de markt te hebben afgestruind, werd uiteindelijk het perfecte pand gevonden in Haarlem aan het Kenaupark.” Frank Vogel en Menno Baars vertellen over hun nieuwe kantoor.

 

Vogel gaat verder: “Ten tijde van ons verblijf in het kantoor aan de Fred. Roeskestraat in Amsterdam, werd de opdracht gegeven een nieuw onderkomen voor de organisatie te zoeken. Het oude kantoor verkocht en de nieuwe uitdaging was geboren voor ons als vastgoedontwikkelaar, een nieuwe eigen werkplek. Het nieuwe kantoor moest minimaal ook díe unieke ontwikkeling zijn, net als het kantoor aan de Fred. Roeskestraat. Met de kleinschalige paviljoens omringd door hoogbouw aan de Zuidas kreeg All-In Real Estate een vermelding in de top 10 kantoorgebouwen van Nederland (onderzoek Rabobank, 2016). Daarmee was de hoogte van onze toekomstige lat gelegd.”

 

‘Kantoor moet voldoen aan de nieuwe wensen en behoeftes van de organisatie’

De werknemers van het kantoor komen allemaal uit Haarlem en omstreken, daarom werd al snel besloten die kant op te gaan. Als introverte onafhankelijk opererende organisatie hebben wij veel projecten door heel Nederland. “Er was voor ons geen reden om aan de Zuidas te blijven, maar iets dichter bij huis te zoeken wat zou voldoen aan de nieuwe wensen en behoeftes van de organisatie”, aldus Baars. (tekst gaat verder onder de afbeelding)

 

 

Nieuwe broedplaats van All-In Real Estate

“In 2018 kregen wij via een relatie een villa aangeboden aan de rand van het Kenaupark in Haarlem. Na de eerste bezichtiging wisten wij het meteen: dit wordt de nieuwe broedplaats van All-In Real Estate! Het pand was op dat moment nog verhuurd en in zeer slechte staat. Vrijwel al het monumentale was door de jaren heen verdwenen. Zo zat er een systeemplafond in en waren nagenoeg alle binnenmuren verwijderd of vervangen. We zagen meteen dat dit een enorme uitdaging zou worden, maar tegelijkertijd ook een kans om iets moois te realiseren”, vertelt Vogel.

 

Opgaven voor het bouwteam
Evenals bij het voormalige kantoor in Amsterdam werd MONK-architecten benaderd voor het ontwerp, ditmaal samen met aannemer Heddes Bouw werd er een bouwteam samengesteld. Voor het terrein en de tuin werd een samenwerking gevonden met Cadier Tuinman, een lokale hovenier. Het pand werd eerst volledig gestript. De wensen en behoeftes van de organisatie werden geïnventariseerd en verwerkt in het plan van aanpak en verder uitgewerkt om een duurzaam en modern Rijksmonument te realiseren. Een oud gebouw in een nieuw jasje.

“We zagen meteen dat dit een enorme uitdaging zou worden, maar tegelijkertijd ook een kans om iets moois te realiseren.”

De eerste stap was gasloos worden. Het pand draait nu op lage temperatuur warmtepompen waarmee een hybride systeem is gerealiseerd. Deze bestaat enerzijds uit convectoren die naast de basisverwarming ook een warmtegordijn creëren. Onze grootste uitdaging waren de ramen: de monumentale kozijnen laten slechts een beperkte glasdikte toe en daardoor een behoorlijke koudebrug die verduurzaming in de weg staat. Door convectoren onder de ramen te plaatsen en plenumafzuiging in het plafond te verwerken, ontstaat een warmtegordijn die de koude val ondervangt. Daarnaast zijn er wandunits ingebouwd voor de ventilatie welke tegelijkertijd ook nog kunnen koelen of verwarmen. Tot slot is het dak volledig vernieuwd en geïsoleerd en zijn alle buitenmuren voorzien van 30 cm dikke voorzetwanden voor een hoge isolatiewaarde. Baars: “We hebben een van de meest duurzame rijksmonumenten van Nederland weten realiseren.”

 

Clubhuis-gevoel
Naast de technische hoogstandjes, het moderne interieur en een flexibel aantal werkplekken en vergaderruimtes, zit er in het souterrain een eigen pop-up restaurant en bar. Vanuit de gedachten dat het nieuwe kantoor ook een clubhuis is die bijdraagt aan ontspanning en sociale contacten van de werknemers. Een gezonde en positieve werkplek bestaat niet alleen uit een zit-stabureau en een ergonomische bureaustoel, maar een complete warme inrichting die brainstormsessies en prestaties stimuleren. “Uiteindelijk zorgt het clubhuis dat iedereen zich één voelt”, aldus Vogel tot besluit.

 

 

Bron: Vastgoedjournaal

Succesvolle projecten

Typisch All-In Real Estate

1 van 10

Alpha Business Campus

De toekomstige Alpha campus is gesitueerd tussen de Houthavens en Sloterdijk, een focusgebied door de Gemeente aangewezen als een gebied voor innovatieve nieuwe ontwikkelingen.

Locatie:

Contactweg, Amsterdam

Onze Rol:

Investeerder, Ontwikkelaar

Partners:

o.a. MVSA Architecten

Bestemming:

Kantoren

2 van 10

Residence Haganum

“Residence Haganum” is een luxe zorghotel en residentie met verschillende faciliteiten voor ouderen.

Locatie:

Tasmanstraat, Den Haag

Onze Rol:

Investeerder, Eigenaar, (her)ontwikkelaar

Partners:

o.a. MONK Architecten, Bébouw Midreth

Bestemming:

Particulier woon- zorgcomplex

3 van 10

The 481

Dit project bestaat uit 67 appartementen met 1 of 2 slaapkamers, een indoor fitnesscentrum en een gezamenlijk dakterras. Het project kenmerkt zich door de centrale ligging met goede scholen, restaurants en outdoor activiteiten in de directe omgeving.

Locatie:

Yonge Street, Barrie

Onze Rol:

Investeerder, Ontwikkelaar

Partners:

o.a. Naylor Architects, Jain Sustainability Control, IPS

Bestemming:

Wonen

4 van 10

Kenaupark

Dit Rijksmonument transformeren wij momenteel tot een high-end kantoorvilla.

Locatie:

Kenaupark, Haarlem

Onze Rol:

(Her)ontwikkelaar, Eigenaar

Partners:

o.a. Heddes Bouw, MONK Architecten

Bestemming:

Kantoor

5 van 10

Bonnefanten

Dit monumentale pand was vroeger een klooster, maar werd in het verleden ook wel gebruikt als kazerne en bibliotheek.

Locatie:

Tongerseweg, Maastricht

Onze Rol:

Investeerder

Partners:

o.a. Butzelaar CS Architecten i.s.m. Satijn Plus Architecten, Cordeel Bouwbedrijf

Bestemming:

Studentenhuisvesting

6 van 10

The Pavilion

“The Pavilion” is eind 2016 voltooid. Het gebouw biedt bijna 1.600 verhuurbare vierkante meters wat goed is voor z’n 120 werkplekken.

Locatie:

Fred. Roeskestraat, Amsterdam

Onze Rol:

Investeerder, Ontwikkelaar

Partners:

o.a. Pleijsier Bouw, Powerhouse Company

Bestemming:

Kantoren

7 van 10

Clement Avenue

Deze ontwikkeling telt 58 appartementen verdeeld over 6 verdiepingen. De units variëren van 1 tot 4 slaapkamers en zijn volledig ontworpen naar de behoeftes van jonge gezinnen.

Locatie:

Clement Avenue, Kelowna

Onze Rol:

Advies, Financiering

Partners:

o.a. MQN architects, Edcombe builders group, Energy Star Canada

Bestemming:

Wonen

8 van 10

Handel Amsterdam

“Handel Amsterdam”, dat in 2014 werd voltooid, biedt meer dan 2.200 m² kantoorruimte, verdeeld over drie verdiepingen.

Locatie:

Fred. Roeskestraat, Amsterdam

Onze Rol:

Investeerder, Ontwikkelaar

Partners:

o.a. MONK Architecten, Bébouw Midreth

Bestemming:

Kantoren

9 van 10

Mhondoro Safari Lodge and Villa

Deze luxe vijf-sterren safari lodge in Welgevonden Game Reserve heeft alles wat u ooit zou kunnen wensen.

Locatie:

Welgevonden , Zuid Afrika

Onze Rol:

Ontwikkelaar, Eigenaar

Partners:

o.a. Nick Plewman Architects en Imprint Architects

Bestemming:

Safaribestemming (Leisure)

10 van 10

Annadal Campus

All-In Real Estate B.V. heeft eind 2016 het “Annadal-Complex”, samen met het “Bonnefanten college”, in Maastricht verworven.

Locatie:

Brouwersweg, Maastricht

Onze Rol:

Investeerder, (Her)ontwikkelaar

Partners:

o.a. Mathieu Bruls Architect, Laudy & Wagemans

Bestemming:

Studentenhuisvesting, Kantoren & bedrijfsruimte

Neem contact op met
All-In Real Estate

Wij gaan vol enthousiasme het gesprek met u aan om de mogelijkheden te ontdekken voor een pand, plot of project.

Neem contact op